Blog 4: Varen over de Friese meren

Blog 4: Varen over de Friese meren

Voor degene die het leuk vinden, dit artikel gaat over varen in Friesland. Want jongens, dat is toch wel genieten pur sang. Ik vind Nederland an sich al mooi, maar vanaf het water ziet het er net weer een stukje mooier uit..

Nu heb ik nog laaaang niet alles gezien op het gebied van de Friese meren, maar als je binnenkort een keer van plan bent om te varen in Friesland, lees dan vooral verder.

Rob en ik hebben nu twee keer een sloep gehuurd, één keer in Teherne en één keer in Earnewald. Allebei aan te raden, al zouden we de volgende keer toch voor Earnewald kiezen, vinden we persoonlijk leuker en een fijnere sloep.

Via Grou naar Sneek
De eerste keer zijn we van Teherne terug gaan varen naar Leeuwarden, om vervolgens de boot in de Noordersingel aan te leggen. Tijdens de zomer ligt het hier vol met boten. Je kan dus ook gewoon een gehuurde sloep aanleggen, wel moet je het even aangeven en betaal je een klein bedrag voor de ligplek.
Sneekweek is sowieso erg gezellig om naartoe te varen, houd er wel rekening mee dat het erg druk is op het water. Vanaf Leeuwarden zijn wij de volgende dag via Grou naar Sneek gevaren. Om vervolgens de volgende dag weer van Sneek naar Teherne terug te varen. In Teherne zit trouwens een leuk tentje genaamd ‘Picknickers’, heerlijk eten en erg gezellig!

Alde Faenen
Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is het varen door het Nationaal Park De Alde Faenen. Je kan hier de grote meren op, maar ook juist de kleine vaarroutes en waar het naar mijn idee net wat rustiger is. Via Alde Faenen kan je via Akkrum een leuk rondje maken. Viel mij op dat er hier niet echt veel restaurantjes zijn om aan te meren.

Ben benieuwd of jullie nog leuke tips voor ons hebben op het gebied van varen en leuke eettentjes om bij aan te meren.

 

 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *