Reisverslag Mexico – tips en hotspots

Reisverslag Mexico – tips en hotspots

Mexico heeft een hoop te bieden, je vindt er weelderige jungles, prachtige cenotes, stranden, mooie steden, oude ruïnes en natuurlijk kan je er heerlijk eten. Het leek mij leuk om deze hotspots met jullie te delen als je in Tulum en Akumal bent. Kijk je mee? Mocht je zelf nou ook nog leuke tips hebben, dan hoor ik deze natuurlijk graag,

Rosa del Viento
Dit heerlijke hotel aan het strand van Tulum is absoluut een aanrader wil je even lekker tot rust komen. Het is een kleinschalig hotel aan het einde van de “strip” van Tulum, waardoor je aan een prachtig strand zit. Het is ook mogelijk om fietsen te huren om lekker een stuk te fietsen. Snorkelen is hier wat lastig, omdat de zee vrij ruig is, maar dat heeft juist ook weer zijn charmes. Het is echt genieten pur sang, persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om zo in de natuur te zijn, lekker back to basic.

Casa Malca
Het toenmalige vakantiehuis van wie-kent-hem-niet Pablo Escobar. Dit huis is al enige tijd omgetoverd tot een art hotel, erg leuk om een hapje te gaan eten.

Maya Ruins 
Als je dan toch in de buurt bent mag je de Maya Ruins niet overslaan. Je kan bij de ingang een ticket kopen en door deze toeristische trekpleister lopen. Wij hadden de Maya Ruins gecombineerd om nog te gaan shoppen in het “centrum” van Tulum. Nog een tip met betrekking tot souvenirtjes kopen (denk aan mooie Mexicaanse kleden en kussentjes), dit kan je veel beter in het centrum van Tulum doen. Hier zijn talloze winkeltjes, waar je prima kan onderhandelen.

Leuke restaurantjes in Tulum
Bij het hotel Rosa del Viento hebben we een paar keer heerlijk gegeten, dit restaurant is voornamelijk een Mexiaanse keuken, maar ze serveren er ook diverse Italiaanse gerechten. Met uitkijk op de zee kan je hier heerlijk eten én voor een prima prijs.

Ukami sushi
Mocht je het Mexicaanse eten even zat zijn, dan zit er een heerlijke sushi tent genaamd ‘Ukami’. Ze hebben hier heerlijke cocktails en sushi gerechten. Zeker een aanrader!

Casa Banana
Dit is een urban/Argentijns restaurant, waar je zowel vis als vlees kan eten, ook weer heerlijk. De prijs is hier in verhouding wel wat duurder. Tip: in Tulum zitten zoveel restaurantjes, ik zou van tevoren even Tripadvisor afstruinen waar je zin in hebt. Zelf kreeg ik de tip mee om bij ‘Hartwood’ te gaan eten, alleen was deze helaas nog gesloten.

Secret Akumal Riviera Maya Resort 
Dit prachtige resort is gelegen op 1.5 uur rijden van Tulum en heeft werkelijk alles wat je maar te wensen hebt. Tijdens het maken van een reis vind ik het persoonlijk altijd erg leuk om van alles wat te doen, back-to-basic, luxe, culturele bezienswaardigheden en ontspannen. Dit hotel was behoorlijk luxe, de kamers zijn prachtig, het eten is weergaloos – vier verschillende restaurants, het zeewater is hier juist heel rustig waardoor je kan snorkelen en schildpadden kan spotten, kortom het ontbreekt aan niets.

Cenotes 
Je mag Mexico eigenlijk niet verlaten als je niet naar de ‘Cenotes’ geweest bent. Wij hadden dit geregeld in het hotel bij ‘Maya Adventues’ op de dag dat we uitgecheckt waren, om deze dag zo goed mogelijk in te vullen zijn we de cenotes gaan bezoeken. Allereerst zijn we naar een zoet/zout water cenote geweest, hier kon je allerlei vissen en koraal zien, vervolgens zijn we naar een ondergrondse genote geweest. Dit was zo bijzonder en mooi. We eindigden in een open cenote, dit was ook weer prachtig, het is zo mooi om te zien hoe de onderwaterwereld eruit ziet. Ik zou dit dan ook iedereen aanraden, mocht je Mexico willen bezoeken.

Kortom, Mexico is een fantastisch land en voor ieder wat wils. Zeker een aanrader wil je in het najaar op vakantie. Wij genieten nog maar even goed na met het fotoboek, gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂

Share:

2 Comments

  1. Ilona november 29, 2017 / 7:12 pm

    Wow, Simone dat ziet er allemaal topperdepop uit! Superleuk om jullie reizen mee te beleven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *