Plog 2. Citytrip København

Plog 2. Citytrip København

Gooodmorning! Het weekend is weer tot zijn einde, wat vliegen die twee dagen toch altijd voorbij hè?!… Ik dacht wellicht vinden jullie het leuk om ons weekend in Kopenhagen te zien. Ik zal meteen wat leuke tips erbij zetten – aangezien ons weekend voor het meerendeel gepland was heb ik niet veel hotspots kunnen ontdekken, maar alles is leuk meegenomen toch? Kijk je mee?

Donderdagavond zijn Rob en ik naar Kopenhagen gevlogen, wat normaliter Amsterdam of Rotterdam was, was het dit keer toch echt Groningen. We hadden daar de jaarlijkste Euromeeting van de RT. Hier komen Tafelaars uit allerlei verschillende landen bij elkaar. Erg leuk! Vorig jaar was het in Nederland en dit jaar was het dus in Kopenhagen.

Aangekomen in Kopenhagen hebben we snel de spullen weggebracht om vervolgens lekker wat te gaan eten. We sliepen voor een nacht in het Annex hotel/hostel het is een hotel met daarbij ook een hostel, midden in het centrum. Prima kamer en alles zag er netjes en verzorgd uit. Het enige minpuntje was dat er vrij veel lawaai was.

In Kopenhagen heb je dus talloze leuke eettentjes. We hebben uiteindelijk wat gegeten bij Salon 39, een jaren vijftig tentje, gezellige sfeer en heerlijke cocktails en lekker eten. Houd er wel rekening mee dat Kopenhagen een vrij dure stad is, waarbij een cocktail gerust 20 euro kost.

Vervolgens zijn we naar Nyhavn gelopen en bij een leuk tentje genaamd ‘Fisken’ beland daar hadden we afgesproken met vrienden. Het was op de donderdagavond verder vrij rustig, maar we hebben ons prima vermaakt, Deense biertjes, live muziek één en al gezelligheid.

De bekende huisjes.

De volgende ochtend na een lekker ontbijt hebben we de koffer naar het appartement gebracht waar we zouden slapen gedurende het weekend en zijn vervolgens de winkelstraat ingelopen. Dit waren eigenlijk onze enige uurtjes die we zelf konden besteden, om 14:30 uur moesten we alweer paraat staan, want dan zou het festijn beginnen.

Een gezonde smoothie kan nooit kwaad. Joe & the juice zitten op diverse plekken in de stad.

Kopenhagen is echt fantastisch om te winkelen, je hebt zoveel leuke winkels. Ik heb het maar bij een boek van ‘Hygge’ en een paar sneakers gehouden, en ja jongens de sneakers waren pure noodzaak 😉 Aangezien het zo slecht weer was dacht ik om mijn winterlaarsje met hak aan te doen, geen succes, blaren en afgeknelde voeten waren het resultaat..

Twee blije koppies wandelend door Kopenhagen. Met Rob is het altijd leuk en gezellig om te shoppen.

Kijk ‘m staan, met de langste man van de wereld. Gelukkig hoort die rechter bij mij 🙂

In Kopenhagen heb je ‘Magasine’ dit is een heel mooi warenhuis. Daar omheen heb je dus allemaal leuke winkelstraten zitten, is aan de ene kant maargoed dat we niet veel tijd hadden.

Om 14:30 uur werden we opgehaald om naar de House Party te gaan. We moesten bij een huis verzamelen, daar zijn we gezellig gaan borrelen en uiteindelijk waren er groepen gemaakt waarmee je ging eten. Na het eten kwam iedereen weer bij elkaar en hadden we de house party. Was erg geslaagd, doet mij altijd denken aan mijn buitenlandse ervaringen. Verschillende culturen, mensen, eten en gesprekken, heerlijk!

Vertegenwoordiging Nederland 😉

Het feest ging nog tot in de late uurtjes door. Uiteindelijk moesten we de volgende ochtend weer om 09:00 uur klaar staan om te ontbijten en begon het programma. Lagkagehuset, is trouwens een aanrader om lekker wat te ontbijten, je hebt er veel lekkere taartjes en broodjes.

Vervolgens zijn we met een rondvaartboot gaan varen door Kopenhagen, ook zeker een aanrader. Vind dit persoonlijk altijd heel leuk om op deze manier de stad te zien. Het weer zat zowaar ook mee, dus we hebben ons wederom goed vermaakt.

Kopenhagen heeft voornamelijk veel oude architectuur, maar er wordt ook het een en ander nieuw gebouwd. Op de een op andere manier hebben die Scandinavische landen toch altijd wel een goede smaak.

Na de lunch hebben we nog een foto opdracht gedaan en vervolgens zijn we op het terras beland. ‘S avonds moesten we ons klaar maken voor het gala diner. Tijdens deze avond moet elk land altijd een act houden, een grote hilariteit is dat.

Nog een beetje een slaapkoppie, maar we are ready!

Dit was zó lekker!

Na een geslaagd diner en feest moest er de volgende dag nog “vergaderd” worden. Hier komen de “presidenten” van elk land bij elkaar en worden er allerlei onderwerpen aangekaart, eigenlijk is het de bedoeling om zoveel mogelijk te proosten om een ander land onder de tafel te drinken. Ja, en dit alles begint al om 11:00 uur in de ochtend. Verder zijn er allerlei tradities, zo krijgt het land met de meeste aanwezigen deze paddel mee van 3.60 meter en moet dit met de auto of vliegtuig weer terug gebracht worden.

Typisch Deens: Smørrebrød

Ready for take-off.

Het was een heel geslaagd weekendje Kopenhagen. Rob en ik waren er nog nooit geweest, maar zijn wel verliefd geworden op Kopenhagen. Kopenhagen heeft alles wel, is niet te groot, hele aardige mensen, leuke eettentjes, winkeltjes en de stad an sich is gewoon erg gezellig om doorheen te lopen. Omdat ons weekend voor het grotendeels gepland was hebben we niet heel veel kunnen ontdekken, maar dat geeft dan maar weer een goede reden om terug te gaan 😉

Ik ben daarom ook erg benieuwd naar het boek Hygge (The Danish way to live) het bestaat al even en er is zelfs al een tweede boek genaamd ‘Lykke’ uit. Binnenkort zal ik hier een review van plaatsen, kijken of we Hygge wat meer kunnen implementeren in Nederland 🙂

 

 

 

 

 

Share:

1 Comment

  1. Ilona september 19, 2017 / 7:19 am

    Wat leuk om je blog te lezen Simone! Je geeft een goede en gezellige sfeer weer. En, dit smaakt naar meer…aan de foto’s te zien!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *