Oui Oui Paris – leuke tips!

Oui Oui Paris – leuke tips!

Parijs, de stad van la douce France, mooie imposante gebouwen, heerlijke wijnen en de stad van de liefde. Afgelopen weekend ben ik samen met Rob afgereisd naar Parijs, hier hadden we afgesproken met goede vrienden van ons die Parijs als hun broekzak kennen. Het leek mij leuk om deze tips met jullie te delen, kijk je mee?

BoB hotel 
Dit leuke hotel kwam ik tegen via booking.com en vond ik direct leuk! Het is een vrij nieuw hotel in het 14 arrondissement, mooi design en toffe kamers. Zeker een aanrader mocht je net wat meer onder de locals willen zitten. Via de metro op 100 meter lopen ben je overal zo ter plaatsen. 

Bistrotters
Tripadvisor is mijn grootste vriend, zo kwam ik bij ‘Bistrotters’ hier hadden we om 21:30 uur gereserveerd. Een typisch frans restaurantje, met heerlijk eten, volgens mij was het 3 gangen voor 40 euro. Het was er wel bloedheet, maar dat mocht de pret niet drukken.

Jardin du Luxembourg 
De volgende dag hebben we heel veel gelopen. We begonnen in Montparnasse en zijn via Jardin du Luxembourg naar boven gelopen. Dit park is trouwens echt de moeite waard om doorheen te lopen.

Le Marais
Dit derde arrondissement ligt rechts boven de Seine en vind ik persoonlijk een van de leukste gedeeltes van Parijs. Je kan er heerlijk eten en je hebt er talloze leuke winkeltjes. 

Restaurant Chez Janou
Franser krijg je het niet. Je kan hier heerlijk lunchen met de franse entourage. Ook zeker een aanrader mocht je in de buurt zijn van Le Marais. 

Lafayette
Onder het mom van “als je er dan toch bent”, pakken we meteen de soldes mee. Blijft een mooi warenhuis om doorheen te lopen, maar altijd zo druk en talloze Aziaten, niet echt mijn ding. Maar uiteindelijk toch nog een leuk jurkje op de kop getikt.

Marché Saint Germain
Hier zit een gezellige wijnbar, waar je heerlijke flessen wijn kan bestellen met lekkere tapas. Het leuke aan deze wijn-en tapasbar is dat het vol zit met lokale mensen. Hier werden we herenigd met onze vrienden wat volgde in een heerlijke zomerse borrel avond met wijntjes, hapjes, goede gesprekken en gezelligheid, la vie est belle.

Montmartre
Zaterdagmiddag zijn we de dag begonnen in Montmartre, rond struinen met zijn vieren, koffietjes drinken en vervolgens weer wat lunchen, iets waar we wel goed in zijn. Aangezien Rob en ik de vorige dag 20 kilometer gelopen hadden vonden we het wel even goed om zo de dag door te brengen. Montmarte blijft mooi om doorheen te lopen, mooie kunstwerken bekijken en vooral de vele mensen die daar rondlopen. 

Restaurant 
Zaterdagavond zijn we bij een heel leuk tentje gaan eten, hier werd voornamelijk steak geserveerd. Het leuke van dit tentje, het is heel klein, denk dat er rond de twintig personen konden eten. Het stomme is dat ik alleen de naam niet weet..

Moulin Rouge 
Yannick had kaartjes geregeld zodat we naar de Moulin Rouges konden op zaterdagavond. Wat een bijzondere ervaring, de hele entourage de acts de custumes – werkelijkwaar prachtig! Dit is dan ook zeker een aanrader mocht je in Parijs zijn, ga of naar de Moulin Rouges of naar Lido. 

Pachamama club 
In deze club wordt voornamelijk salsa en latino muziek gedraaid. We hadden nog zin in een klein dansje en zijn hier beland. De club an sich ziet er heel tof uit, helaas heb ik geen fatsoenlijke foto gemaakt. Het entreegeld was 20 euro en daarbij zat een drankje, verder waren de drankjes goed te betalen. 

Zondag
De volgende dag hebben we heerlijk uitgeslapen en zijn we gaan uitchecken. Rob en ik hadden nog zin om naar Le Marais te gaan, maar het was eigenlijk veel te warm en we waren lichtelijk brak. Uiteindelijk zijn we nog met zijn allen op het terras beland en moesten we op een gegeven moment weer richting Gare du Nord. Het was weer een tripje voor in de boeken, hebben zo genoten met zijn allen.

Bonne journée!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *