In 7 uur de Cubaanse stad Havana zien – het kan

In 7 uur de Cubaanse stad Havana zien – het kan

Havana, de stad van de ronkende oldtimers, de kleurrijke huizen, waar de tijd heeft stilgestaan, de stad van de rum en de sigaren. Aangezien Rob en ik onze tickets al geboekt hadden, omdat we in eerste instantie naar Cuba zouden gaan. Moesten wij vanaf Mexico weer naar Cuba vliegen, leek wat omslachtig, maar dat gaf ons wel de mogelijkheid om Havana te kunnen zien. We kwamen aan in Havana en waar ik normaliter vaak alles al uitgestippeld heb hadden we hier dus niks geregeld. We hadden het idee om met een taxi naar alle hotspots van Havana te rijden. Uiteindelijk hebben we de leukste taxichauffeur van Havana gehad die ons binnen 7 uur alles liet zien en wij liepen met een grote glimlach rond.

Kijk je mee?

De bekende oldtimers, je komt ze in allerlei kleuren en maten tegen.

Het bekende plein van de revolutie met Vidal Castro. Dit zit tegenover José Martí Memorial.

Overal kom je prachtige gebouwen en kleurrijke huizen tegen. Je ziet ook dat er op genoeg plekken verval is toegetreden, maar ook dat heeft zijn charmes weer.

De rum was op, dus het werd een mojito. Je hebt trouwens talloze leuke barretjes waar ze vaak ook een live bandje bij hebben.

La Bodeguita del Medio. Dansende mensen en live muziek op elk tijdstip van de dag. Dit was vroeger de stamkroeg van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. Een andere leuke kroeg, ook een enorme toeristische trekpleister is ‘Floridita’ hier kan je naast het beeld van Hemingway een drankje drinken.

Er zijn overal prachtige pleinen.

Met skyline van Havana op de achtergrond. We stonden hier bij het beeld Christus van Havana tevens zit er het Castillo del Morro behoort tot het oude verdedigingswerk van Havana.

We hadden aan onze taxichauffeur gevraagd of hij een leuk tentje wist om wat te eten en dat wist hij, het was allemaal veel teveel, maar wel heerlijk gegeten. Het leuke was dat onze taxichauffeur ook zo genoten had, hij nam ons mee en wij namen hem weer mee voor eten, drankjes etc.. De naam was ‘Restaurante Los Nardos’ zeker een aanrader.

Zo reden we door Havana, wat een beleving en wat hebben we genoten. Alle bagage in de auto met nog een grote tas op de achterbak, het kan allemaal.
Gelukkig staan er overal mannetje op de hoek van de straat die tegen betaling je auto in de gaten houden, blijft toch altijd spannend 😉 Cuba is zeker voor herhaling vatbaar, in bijna 7 uur hebben we heel veel gezien en toch even geproefd hoe Cuba is. Ik denk dat we ooit nog wel eens terug gaan, alhoewel we daar ook niet te lang mee moeten wachten.

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *