Florida – the sunny state! Wat mag je niet missen..

Florida – the sunny state! Wat mag je niet missen..

Wat doe je als je een kleine week in Florida bent? Onze reis begon in Miami, waar we de eerste paar dagen verbleven. Na het ophalen van onze Amerikaanse auto pur sang. Zijn we naar ‘The Clay Hotel’ gereden en kon de vakantie echt beginnen.

The Clay Hotel
Ik vond het vrij lastig om een fatsoenlijk en betaalbaar hotel te vinden in Miami, het meerendeel is behoorlijk prijzig. The Clay Hotel ligt erg centraal en heeft tevens een eigen plek op het strand waar je gebruik kan maken van standbedjes en parasollen, ideaal dus. Ook kan je tegen betalen gebruik maken van een parkeerplek.

Havana 1957
Dit Cubaans restaurant zit tegenover ‘The Clay Hotel’ je kan hier prima een hapje eten en cocktails nuttige.

Jugofresh
Kan je dus de gezonde ontbijtjes halen, iets wat niet zo vanzelfsprekend is in Amerika 😉 De acai bowl is zeker een aanrader.

Wynwood
De artistieke en kleurrijke graffiti muren. Ik had dit al eens eerder op foto’s voorbij zien komen en als je dan toch in de buurt bent. Je kan overigens zo naar binnen lopen, er hoeft geen entreegeld betaald te worden.

Diner
Dit restaurant is gelegen naast Wynwood, hier zijn we wezen lunchen. Een behoorlijk druk tentje met heerlijk eten en een leuke DJ. Rob en ik hadden hier maar iets gedeeld omdat het allemaal zoveel was. Iets met Amerikaanse porties..

Miami Beach
Het bekende stand om een middagje lekker te ontspannen.

Cecconi’s
Dit Italiaans restaurant kwam ik via Tripadvisor tegen. Je kan hier heerlijk eten in een mooie ambiance, het eten is wel wat aan de prijs, maar dan heb je ook wat.

Pura Vida Miami
Ook dit tentje waar je de gezonde smoothies en juices kan halen is een enorme hit. Hier wilde ik wat ontbijten én lekker dat het was. Ook hier ben je zo weer 35 euro lichter, tja, Miami is niet heel goedkoop.

Orlando Premium International Outlet
Shopping time! Normaliter houd ik niet van shoppen tijdens de vakantie, maar in Amerika waar je je slag wel kan slaan is het natuurlijk zonde om dit over te slaan. Deze shopping mall heeft werkelijk elke winkel. Zo waren wij natuurlijk niet de enige die dat dachten, de Dolle Dwaze Dagen zijn er niks bij. Efin, uiteindelijk na vele winkels later konden we de auto vol laden met tassen – conclusie: dat we een extra koffer moesten aanschaffen om alles mee te krijgen.

NASA – Kennedy Space Centrum
Wat is dit gaaf en indrukwekkend. Op bezoek bij NASA, wie wil dat niet? Wij kochten de dagkaart waar je 50 dollar voor betaald, je kan dit eventueel nog upgraden, maar dat vonden wij niet nodig. De hele dag hebben we hier rond gelopen, er was zoveel te zien. Tevens deden we een tour met een bus, die je naar het gedeelte van de space shuttle Atlantis brengt, daar ben je ook zo een paar uur zoet. Deze ervaring zou ik zeker aanraden, het is zo bijzonder en imposant om dit van dichtbij te zien en wat een historie er allemaal achter zit.

Cracker Barrel
Dit is een typisch Amerikaanse keten die je her en der tegen komt. Alles is hier over de top Amerikaans, je kan hier dus prima de Amerikaanse pancakes eten.

Amelia Island 
In verband met een congres zaten we nog een aantal dagen op Amelia Island in het ‘Omni Amelia Island Plantation hotel’. De rit vanaf Orlando langs de kustlijn richting Amelia Island is absoluut een aanrader. Ook hier is het weer leuk om rond te rijden, zo kan je op bezoek bij het huis van Pippi Langkous en heeft het een heel leuk stadje om doorheen te lopen.

Ben je benieuwd hoe we onze reis verder hebben voortgezet in Mexico en Cuba, lees dan vooral verder. Wij hebben in ieder geval genoten in Florida! Mochten jullie natuurlijk nog leuke tips hebben voor wellicht de volgende keer, let me know!

X

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *