48-uur Valencia

48-uur Valencia

Afgelopen vrijdag ben ik met een aantal collega’s aan het einde van de dag naar Valencia gevlogen. Ik had al veel positieve verhalen gehoord over deze Spaanse stad, dus tijd om het zelf eens te ontdekken. 

Hotel
Wij verbleven in een hotel iets uit het centrum gelegen genaamd hotel NH, dit was top. Het hotel zat in het midden van zowel het centrum als het strand en is met de fiets allemaal goed te bereiken.

Fietsen 
Valencia dient zich perfect om dingen te bezichtigen per fiets. Voor 10 euro kan je 24-uur een fiets huren, ideaal! Er zijn allerlei fietspaden en mooie parken om doorheen te fietsen.

Restaurants
Voor de culinaire liefhebbers zit je in Valencia aan het juiste adres, je hebt talloze goede en betaalbare restaurants. Gezien we niets hadden voorbereid, zijn we vrijdagavond uiteindelijk bij een tapasbar genaamd Tapearte beland. Echt een aanrader, we hadden allerlei soorten gerechtjes besteld en voor nog geen 12,50 euro zit je heerlijk aan de rioja wijn. 

De tweede avond was het een belangrijke avond voor de voetballiefhebbers onder ons, een deel wilde deze wedstrijd zien en verbleef in een barretje. Met de rest zijn we gaan eten in een heel gezellig Spaans straatje, met genoeg sangria, flesjes rioja en heel veel lekkere hapjes. De spaanse beleving in optima forma. 

Cultuur snuiven
Zaterdag en zondagoverdag heb ik met een aantal collega’s nog behoorlijk cultureel gedaan, los van onze brakheid was het de volgende dag “gewoon” weer rise and shine. We hebben veel mooie spaanse straatjes gezien. Valencia is een oude stad en is heerlijk om doorheen te lopen.

Strand
Als je er dan toch bent mag je het strand niet missen. Valencia kent een behoorlijk uitgestrekt strand met een leuke boulevard. Ook zeker een aanrader om naartoe te gaan en even de ontspanning op te zoeken. 

Uitgaan
Vrijdagavond zijn we naar Akuarela Playa gegaan, dit is een discotheek aan het strand. Even wennen dat alles pas om 02.00 uur opstart, maar hier vermaak je je uitstekend tot in de vroege ochtend uurtjes. Zaterdagavond zijn we naar Club Mya geweest, dit is een hele toffe locatie. Het schijnt dat er boven een anderen club is, die al om 00.00 uur open gaat en waar je direct door kan lopen zodra het 01.00 uur is naar Mya. Wij wisten dit niet en dat hebben we geweten ook er stond een rij van minimaal 100 meter, gelukkig liep het allemaal wel vrij snel door. 

Kortom, Valencia is absoluut een aanrader mocht je opzoek zijn naar een korte citytrip. Lekker eten, mooi weer, mooie stad, leuke clubs wat wil je nog meer!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *