Over mij

Het hebben van passies en het aangaan van uitdagingen in mijn leven heb ik altijd belangrijk gevonden.

Tot mijn 22e bestond mijn leven uit topsport, veel, gepassioneerd en toegewijd was ik namelijk met langebaan schaatsen bezig en heb ik mooie prestaties behaald. Ik vond dit fantastisch en was zo gepassioneerd, dat deze levenswijze me nooit moeite heeft gekost om de top te behalen en het beste uit mezelf te halen. Tijdens mijn schaatsleven was ik altijd wel onderweg, van Heerenveen, naar Berlijn, van Inzell, naar de Franse Vogezen. Naast de vele trainingsuren studeerde ik in Amsterdam aan het Johan Cruyff University. Uiteindelijk vanwege fysieke problemen heb ik de knoop doorgehakt om het schaatsen vaarwel te zeggen.

Vervolgens had ik vier maanden daarna besloten om een jaar naar Itali√ę te vertrekken als au-pair. Ervaring met kinderen had ik vrijwel niet, maar dat maakte voor mij niets uit. Ik was vastberaden het te doen: een jaar in het buitenland leven, levenservaring krijgen, de Italiaanse taal leren en mezelf ontwikkelen. Zo gezegd, zo gedaan, mijn oude leven “tijdelijk” achter mij gelaten en gaan. Ook deze ervaring is mij zoveel waard geweest, ik kwam terug als een ander meisje met zoveel bijzondere verhalen.

Vervolgens mijn studie weer opgepakt, vrijwilligerswerk gedaan, bij diverse bedrijven werkervaringen opgedaan en verder met de wereld ontdekken. Mooie reizen gemaakt, een talencursus in Oxford gedaan, een half jaar als Exchange Student naar Canada geweest. Zo ben ik zeker dankbaar dat ik zo nu en dan weer eens in het diepe sprong, uiteindelijk kijk ik er op de dag van vandaag met een big smile op terug.

Rotterdam heb ik sinds kort ingeruild voor Leeuwarden en hier zal wederom een nieuw avontuur beginnen. Ik begin hier letterlijk op nul, gelukkig wel samen met Rob. Toen dit steeds meer werkelijkheid en concreter werd, bedacht ik om eens wat op te schrijven, verhalen delen en schrijven hebben mij altijd al gefascineerd. Zodoende is deze blog hier uit voortgekomen.

Liefs,
Simone