Blog 1: Verhuizing – Van het Rotterdamse Manhattan, de Maas over naar Leeuwarden

Hi allemaal, daar gaan we dan, mijn eerste blog is een feit. Om maar meteen met een “avontuur” in huis te vallen: er staat een verhuizing op de planning en wat voor één, eigenlijk kan ik wel zeggen dat dit nieuwe avontuur een soort ‘life changing’ is. We gaan namelijk van Rotterdam, naar jawel Leeuwarden verhuizen – dit in verband met Rob zijn werk. In de tijd dat deze blog online staat wonen we er nét. Het heeft even geduurd, maar we zijn ondertussen aan het idee gewend en gaan er samen een mooi avontuur van maken. Ik ga jullie de komende tijd dan ook zeker op de hoogte houden, hoe het bijvoorbeeld is om uit je vertrouwde omgeving te stappen en ergens anders op nul te beginnen, het maken van nieuwe vriendschappen, de verhuizing an sich en de inrichting van ons huis, alle ups-and-downs waar ik tegenaan zal lopen, mijn eigen werk/carrière maar ook alle momenten waarvan ik nooit had durven denken dat ze zo waardevol kunnen zijn. Natuurlijk niet te vergeten, alle hotspots van Leeuwarden deel ik ook graag met jullie 😉

Het is vrij snel gelopen, toen bleek dat we naar Leeuwarden zouden “emigreren” zijn we druk op huizenjacht gegaan en hebben we elk huis die op internet te vinden was wel bekeken. Op een gegeven moment (na weken van zoeken) kwamen we een leuk en knus huis tegen in hartje centrum, waar Rob en ik eigenlijk heel enthousiast van werden en waar we meteen werk van wilden maken. Tijdens de ‘Open huis NVM’ zijn we gaan kijken, dit was de enige mogelijkheid en maar goed ook want toen zagen we hoe gewillig dit huis was – ja, zelfs in Leeuwarden trekt de woningmarkt aan. Uiteindelijk, na ons eerste bod bleken er teveel kapers-op-de-kust te zijn, hierdoor werd besloten om het op inschrijving te doen en dat is toch wel spannend zeg. Binnen een week werden we gebeld met de boodschap dat het van ons is, wat waren we blij! Ons eerste koophuis is een feit én dat in Friesland!

Waarom hebben we voor het centrum van Leeuwarden gekozen? Gezien de overstap van het centrum Rotterdam naar een buitenwijk in Leeuwarden ons wat groot leek, wilden we vastberaden in het centrum beginnen. Ook is dit makkelijker om de reuring op te zoeken en nieuwe contacten te leggen, omdat we toch weer iets moeten opbouwen.

Mochten jullie leuke tips hebben in Leeuwarden/Friesland, deze zijn natuurlijk zeer welkom want we moeten zeker nog inburgeren.

Hieronder alvast een sneak peek en binnenkort natuurlijk veel meer.

Liefs,
Simone

Share:

1 Comment

  1. Helen september 19, 2017 / 7:03 am

    Veel geluk en plezier in het hoge noorden xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *