Blog 2: Binnenkijken – met foto’s van ons nieuwe huis

Blog 2: Binnenkijken – met foto’s van ons nieuwe huis

Hi allemaal, zoals beloofd zou ik jullie een kijkje in ons nieuwe huis geven, dus bij deze!

Nog “maar” drie weken wonen we officieel in ons huis en het voelt eigenlijk erg goed, waar we vanzelfsprekend heel blij mee zijn, want je moet het toch altijd maar afwachten. We hebben een oud huis gekocht dat dateert uit 1906, de vloer kraakt en her en der is het scheef gebouwd, maar dat heeft juist ook weer zijn charmes. Binnenkort zal ik jullie meer vertellen over hoe ik Leeuwarden tot nu toe ervaar, maar eerst een aantal sfeerfoto’s (wel via mijn telefoon gemaakt want mijn spiegelreflex heb ik nog niet gevonden), kijk je mee?

Wat hebben we allemaal geklust? We zijn begonnen om alle muren en deuren te verven, het leuke aan verven is dat je natuurlijk meteen resultaat ziet en dat het uiteindelijk zó opknapt. In de slaap-en logeerkamer hebben we gekozen voor de kleuren wit en licht grijs. Ik ben echt verliefd op deze combinatie, het straalt rust uit, maar het is toch sfeervol.

De ideale oplossing voor twee inloopkasten. De kleur komt helaas niet helemaal overeen met de foto van hier boven, maar alles is dezelfde kleur grijs.

Een creatief idee om mooie reizen te blijven herinneren.

De woonkamer hebben we op één muurtje na wit geverfd. De petrol-achtige-kleur muur hebben we gehouden, onder het mom “een keer iets anders”. Met daarbij een kleine selectie van de wijnvoorraad 😉

De nieuwe eettafellampen. Als ze aan staan, geven ze trouwens een heel leuk effect op de muren.

Hoe mooi is deze schaal? We moeten Rotterdam hier toch een beetje hoog houden.

De verzameling antieke spulletjes uit de medische wereld.

Cadeau van vrienden, je kan geen genoeg ‘Rotterdam’ in huis hebben. Hier blijft het bij hoor 😉

Kijkje in de keuken.

Door het hele huis ligt deze authentieke vloer.

Sneak peek badkamer

We hebben twee dakterrassen, een gezamenlijke bij de keuken en eentje helemaal van ons. Als het mooi weer is, zit je hier zo fijn.

Dat was ‘em dan! Er is al heel veel gedaan, maar met een eigen huis heb je denk ik altijd wel wat te doen, het volgende project is een aantal leuke planten kopen voor het dakterras en dat we kunnen genieten van het mooie weer. Ik hoop dat jullie de (tweede) blog leuk vonden om te lezen en natuurlijk ben ik heel benieuwd wat jullie er van vinden!

 

Share:

3 Comments

 1. Rianca juli 27, 2017 / 7:48 am

  Wauw! Wat een prachtig en sfeervol huis. Wat stoer ook dat Rotterdam is ingeruild voor Leeuwarden.

  • Simone juli 27, 2017 / 5:04 pm

   Dankjewel, voor je lieve reactie, we zijn er ook heel blij mee! Is zeker een avontuur an sich, maar tot nu toe bevalt het goed.

 2. Oma Rijpma augustus 17, 2017 / 2:15 pm

  Het huis en de omgeving alsof je in een oud prentenboek bladert. Maar dit was allemaal echt.
  Zo mooi. Heb genoten Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *