Blog 3: De eerste maand + hotspots Leeuwarden!

Blog 3: De eerste maand + hotspots Leeuwarden!

Inmiddels wonen we “alweer” —precies vandaag—  een maand in Leeuwarden, en ja de tijd vliegt hier ook voorbij. Tot nu toe vermaken we ons heel goed. Nog een paar laatste dingen aan het huis en we zijn helemaal gesetteld. We zijn nog elke dag blij met ons huis en de keuze, toch altijd even afwachten naarmate je er woont. De stad Rotterdam missen we dan ook nog niet. Wel onze vrienden en spontane momenten die we daar hadden, maar gelukkig krijgen we nog genoeg bezoek de komende weken. Anderhalve week geleden heb ik trouwens mijn laatste werkdag gehad in de consultancy wereld, toch gek hoor.

Gezien we hier al het een en ander ondernomen hebben is het wellicht leuk om deze hotspots met jullie te delen. Hier komen ze dan!

Restaurant Sems:
Ondertussen heb ik hier twee keer gegeten en het bevalt tot nu toe erg goed. Het restaurant heeft een leuke ambiance en je kan zowel binnen als buiten zitten (met mooi weer). Het concept wat zij hebben is dat je allerlei voorgerechtjes kan bestellen. Het leuke hieraan vind ik dat je bijvoorbeeld drie gerechtjes kan bestellen in plaats van 1 hoofdgerecht. Verder kan je hier heerlijke gin tonics drinken.

Grand-Café Walrus
De Walrus zit tegenover Sems en is meer een Grand Café, het terras is vaak druk en gezellig. Voor als je wat goedkoper en makkelijk wilt eten kan je dus prima naar de Walrus.

Wijnbar Sjoddy
Ook zeker een leuk plekje om een hapje te eten, en lekkere wijnen te drinken. Wij hadden het combinatieplankje besteld met allerlei vis-en vleesgerechtjes.

Post-plaza
Een andere favoriet die op mijn lijstje staat is Postplaza. We hebben hier een keer overnacht, gegeten, geborreld en taartjes gegeten en het was allemaal aan te te bevelen. Het is een imposant pand, omdat het vroeger dus het hoofdpostkantoor is geweest, waardoor het nog vele authentieke elementen kent en een gezellige sfeer heeft.

De Lachende Koe
Je kan hier voor twee gangen (waar je iets van 23 euro voor betaald) onbeperkt drinken. Persoonlijk houd ik daar nooit zo van, maargoed je moet alles een keer geprobeerd hebben toch? Het eten is verder prima!

ROAST
Dit restaurant bestaat sinds april 2017 en is zeker een aanrader, je kan hier zowel binnen als buiten zitten. Het eten is lekker en is net even anders dan andere restaurants. Hun specialiteit is trouwens kip.

Fruitbar SIS
Hier hebben ze lekkere en gezonde smoothies. De lunchkaart vind ik persoonlijk niet zo uitgebreid, maar zeker leuk om langs te gaan.

Laura en de Chef
Vind ik een heel leuk tentje, gezellige sfeer en een goede kaart. Ik heb hier alleen wat gedronken, dus kan niet beoordelen of de kaart ook daadwerkelijk lekker is, maar dat ga ik binnenkort zeker een keer proberen!

Picknickers
Dit tentje was ik op internet al eens tegen gekomen en is zeker een aanrader. Het zit alleen niet in Leeuwarden, maar in Teherne. Tijdens het varen zijn we aangemeerd en hebben we hier wat gegeten. Het eten is goed, een gezellige en drukke sfeer en net wat hipper en orgineler dan derest in Friesland 😉

Zuivelhoeve
Dit winkeltje zit in de Kleine Kerkstraat (was een aantal jaar geleden benoemd tot het leukste straatje van Nederland) hier hebben ze dus alles op het gebied van kaasjes, nootjes en smeerseltjes. Rob en ik zijn er in ieder geval al vast klant én ze hebben zelfs oude Rotterdamse kaas!

Johan Hemrica
Voor alles op het gebied van mooie spullen, bloemen, kleding en sieraden is het ook zeker een must om langs deze nieuwe winkel te lopen aan de Nieuwestad.

House of Taste
Deze mag je ook niet missen als fijnproever, hier is wederom van alles te koop op het gebied van kaasjes, wijnen, en nog veel meer lekkers.

Sneekweek
Voor de mensen die het leuk vinden, nog een kleine impressie van een fantastische weekend. Dit weekend was namelijk de start van Sneekweek en kon je skûtsjesilen kijken in Grou. Rob en ik hadden een sloep gehuurd en daar zijn we het heel weekend mee gaan varen met vrienden. Dat was volop genieten! Mijn eerste sneekweek is dus een feit, zaterdagavond hadden we de boot daar aangelegd en zijn we Sneek in gegaan. Erg gezellig, je hebt namelijk allemaal verschillende muziekpleintjes. Kortom, ook zeker een aanrader!

Zo, ons weekend kan beginnen.

…de opener vergeten, gelukkig was daar de Jumbo met een boodschappensteiger.

Wisseling van de wacht 😉

Tijdens een flinke regenbui konden we gelukkig schuilen bij een collega van Rob. Uiteindelijk, onze tocht weer voortgezet.. en stonden onze vrienden ons op te wachten, in plaats van andersom, we hebben het gelukkig goed gemaakt 😉

Op naar Sneek!

Aangekomen in Grou.

Rob had een primeur, eerste keer varen op de Friese meren en daar was RTL nieuws. Ze hadden een nieuwsitem over een boot huren en of je daar bepaalde basis regels voor moet weten. We hebben er uiteindelijk hard om moeten lachen, want het werd nog echt uitgezonden ook.

De hele zondag was dus weer varen, bootjes kijken en genieten.

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *